Yllätä rakkaasi upeilla sateenkaariruusuilla – näin se onnistuu helposti

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Moni viherpeukalo tietää, että esimerkiksi ruusuja pystyy värjäämään myös kotikonstein siten, että panee tavallisia valkoisia kukkia elintarvikevärillä värjättyyn veteen yön yli. Näin saa edullisesti esimerkiksi sinisiä tai violetteja ruusuja, joiden hinnat saattavat kohota kukkakaupoissa muita ruusuja kalliimmiksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Verkosta löytää helposti ruusujen ja muiden kukkien värjäämisohjeita, ja yleensä niissä värjätään kukka kauttaaltaan yhden väriseksi. Mikäli kuitenkin tahtoo viedä ruusun värjäyksen vieläkin pidemmälle, voi kotona tehdä ihastuttavia sateenkaariruusuja, joilla varmasti niittää ylistystä osakseen.

Idea on yksinkertainen. Leikkaa pitkä ruusunvarsi neljään osaan ja laita jokainen osio omaan vesiastiaan, jossa on väriainetta. Anna ruusun imeä värillistä vettä, kunnes lopputulos miellyttää silmää. Samaa ideaa voi kokeilla myös muilla leikkokukilla.