Työnteko pitää ihmisen terveenä ja virkeänä – tässä todiste

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Associated Press on teettänyt kyselyn, jossa selvitettiin yhdysvaltalaisten työntekijöiden terveyttä ja mielenvirkeyttä heidän korkeaan ikäänsä nähden. Nykyään yhä vanhemmat ihmiset etsivät uusia työmahdollisuuksia vielä eläkeiän kynnyksellä.

Uutistoimisto on ottanut esimerkikseen Disneylandissa kokkina vuodesta 1955 työskennelleen Oscar Martinezin. Hän olisi nimittäin voinut jäädä eläkkeelle jo vuosia sitten, mutta kokki rakastaa työtään niin paljon, että on päättänyt jatkaa työskentelemistä omaksi ja häntä ihailevien lasten iloksi.

Kyselyn mukaan 65 prosenttia yli 50-vuotiaista työntekijöistä oli erittäin tyytyväisiä työhönsä ja vain yhdeksän prosenttia oli vähemmän tyytyväisiä. Lisäksi työssäkäyvät ikäihmiset ovat eläketovereitaan terveempiä ja aktiivisimpia.