Pelkäätkö pieniä reikiä? Et ole yksin. Muinainen varoitusmerkki ihmisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläiset tiedemiehet ovat nyt paljastaneet, että moni ihminen kärsii trypofobia nimisestä pelosta, jossa kammoksutaan reikäisiä asioita kuten teeleipiä ja huokoista suklaata. Kyseinen pelko juontuu muinaisista ajoista.

Essexin yliopiston tutkijat väittävät, että ihminen pelkää pieniä reikiä sisältäviä asioita siksi, koska vertaa niitä muinaisiin ampiaispesiin, myrkyllisiin kasveihin ja vaarallisiin eläimiin. Psykologi Geoff Colen mukaan trypofobia on maailman yleisin pelko, josta ei kuitenkaan tiedetä.

Pelko esiteltiin vuonna 2005 ja vaikka sitä ei ole virallisesti määritelty, kärsii moni ihminen kyseisestä kammosta. Esimerkiksi erilaiset reikäiset leivosten pinnat tai kukkien hedejoukot saavat ihmisissä aikaan puistatusta. Testi suoritettiin 76 kuvan avulla ja reikäiset esineet, oliot tai asiat saivat eniten inhoreaktioita, Daily Mail raportoi.