Omenoista löytyi yllättävä terveysvaikutus – tärkeä erityisesti suomalaisille!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Väittämä ei ole tuulesta temmattu, sillä European Journal of Nutritionin tekemän tutkimuksen mukaan Suomessakin kaikkialla kasvavat omenat auttavat taistelussa kolesterolia vastaan.

Men’s Healthin mukaan testiin osallistui ihmisiä, jotka söivät kaksi ja puoli isoa omenaa päivittäin neljän viikon ajan. Osallistujien kolesterolitasot laskivat 7 – 6 prosenttia. Kun sama testi toteutettiin omenamehulla, olivat tulokset päinvastaisia ja kolesterolitasot nousivat 7 – 5 prosenttia. Toisin sanoen tässäkin tapauksessa aitojen hedelmien syöminen on kannattavampaa kuin sokeripitoisten mehujen nauttiminen.

Suomen Sydänliitto ry:n mukaan veren suuri kolesterolipitoisuus lisää kolesterolin kertymistä valtimoiden seinämiin ja edistää verisuonten kalkkeutumista. Perheen ravitsemus- ja elämäntapaohjaus on välttämätöntä pyrittäessä tulevaisuudessa vähentämään sairastuvuutta sydän- ja verisuonisairauksiin. Tulosten mukaan lasten terveysarvot paranevat, kun jo imeväisiässä aloitetaan pehmeää rasvaa suosiva ruokavalio.