Mischa Barton paljasti syöksykierteensä syyt: ”Liikaa töitä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Fox-kanavan rikkaista kalifornialaisnuorista kertova O.C. -televisiosarja nousi 2000-luvun alussa kansainväliseksi suosikiksi. Myös Suomessa ohjelma keräsi vuosina 2004 – 2007 faneja televisioiden äärelle.

Eräs ohjelman suurimmista tähdistä oli rikkaan perheen tytärtä, Marissa Cooperia, näytellyt brittiläinen Mischa Barton, jolla oli päänäyttelijä Benjamin McKenzien kanssa erinomainen kemia. Supersuosittu rooli sarjassa teki naisesta tähden, joka biletti pintaklubeilla Lindsay Lohanin ja Nicole Richien kanssa. Mutta millä hinnalla?

Nyt Nicole on avautunut syöksykierteestä, johon julkkiselämä hänet lopulta johti. Nainen jäi rattijuopumuksesta kiinni vuonna 2007 ja hänet laitettiin psykiatriselle osastolle pari vuotta myöhemmin. Siellä neidon silmät avautuivat tuhoisalle elämäntyylille.

– En ollut koskaan itsemurhaan taipuvainen. Tein vain liikaa töitä ja olin masentunut. Yhdessä hujauksessa päädyin siihen tilanteeseen. Hyväksyin, että tarvitsin omaa aikaa töistä, perheen parista ja paineista. Olin mennyt kovan myllyn läpi, kertoi Mischa Barton People-lehdelle.

27-vuotias tähti ajoi ilman ajokorttia humalassa vuonna 2007, minkä jälkeen hänet pakotettiin vieroitukseen. Se ei auttanut, ja kun Barton sammui Xanaxin vaikutuksen alaisena paria vuotta myöhemmin, perhe tuli väliin. Sairaalasta tähti päätyi psykiatriselle osastolle, jossa hoidettiin aiemmin Amanda Bynesiä ja Britney Spearsia. Barton on tapaillut Cisco Adleria, Brandon Davista ja The Kooks -yhtyeen keulahahmoa Luke Pritchardia.