Applen iOS 7 -käyttöjärjestelmän grafiikka tehtiin Microsoft Wordilla?

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että Applen mobiililaitteiden uusi käyttöjärjestelmä iOS 7 on aiheuttanut fyysistä pahoinvointia käyttäjissään. Uusi grafiikka on nimittäin saanut osan käyttäjistä kirjaimellisesti sairaaksi aiheuttamalla esimerkiksi päänsärkyä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Vaclav Krejci esittää YouTube-videonsa avulla teorian, jonka mukaan Applelta graafinen ilme olisikin toteutettu perinteistä Microsoft Wordia käyttäen. Yksinkertaiset kuviot ja värit tuntuvat olevan kuin suoraan tekstinkäsittelyohjelman työkaluista. Seikkaperäinen video näyttää, kuinka uudet kuvaikonit luodaan Wordilla.

Jotkut käyttäjät ovat tyytymättömiä lapsellisen näköiseen ja sekavaan ulkoasuun. Käyttäjät ovat verranneet iPhonen iOS 7 -version käyttämistä kirjan lukemiseen autossa. Joillekin se aiheuttaa huomattavia matkapahoinvointiin verrattavia oireita. Puhelimen valikoista saa vaimennettua osan animaatioista, mutta kaikkia ei ainakaan toistaiseksi saa pois käytöstä. Applella riittää siis vielä korjattavaa uudessa käyttöjärjestelmässään.