Samsungilta karmaiseva moka – palkkasi nettikirjoittelijoita haukkumaan kilpailijaansa

Digi · Stara.fi

Maailman puhelinmarkkinoilla Applen tehokkaasti haastanut teknologiajätti Samsung on joutunut todella noloon tilanteeseen, kun sen typerä juoni paljastui julkisuuteen. Yritys oli nimittäin palkannut nettikirjoittelijoita haukkumaan kilpailijansa HTC:n tuotteita keskustelupalstoilla.

Samsung jäi tekosestaan kiinni, ja nyt Taiwanin viranomaiset ovat määränneet yhtiön maksamaan noin 270.000 euron korvaukset. Ensimmäiset epäilyt vilpistä saivat alkunsa jo kuluvan vuoden huhtikuussa, jolloin väitteitä erikoisista rekrytoinneista alkoi liikkua.

Kiinni jäätyään Samsung myönsi tekonsa ja kertoi olevansa vastuussa verkossa tapahtuneesta kilpailijoiden mustamaalaamisesta. Samsung ei ollut ensimmäistä kertaa syytettyjen penkillä, sillä aiemmin tänä vuonna se määrättiin Taiwanissa maksamaan 250.000 euroa, koska se oli antanut kuluttajille valheellista tietoa älypuhelintensa kameroiden ominaisuuksista.