Maailman yksinkertaisin laihdutusvinkki? Yksi neuvo ylitse muiden

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Paasto, Atkinsin dieetti, hiilihydraatiton ruokavalio, South Beach -dieetti tai erittäin niukkaenergiainen ruokavalio. Laihdutusta yritetään usein auttaa erilaisilla ruokavalioilla, jolloin ei välttämättä tarvitse edes harrastaa niin paljoa muuten terveyttä ylläpitävää liikuntaa.

Nyt Oregonin tutkimuslaitos on julkaissut tuoreen tutkimuksen, jonka mukaan herkuista kiletäytyminen on yksinkertaisin ja helpoin konsti välttää ylimääräiset kilot. Sen sijaan, että keskittyisi herkkujen kieltämiseen niiden runsaan kalorimäärän varjolla, kannattaa pohtia hyötyvaikutuksia, joita herkkuvapaasta ruokavaliosta tulee.

Kun miettii vaikkapa vatsaan muodostuvaa six-packia sen sijaan, että miettisi kuinka paljon herkuissa on kaloreita, saavuttaa kestävämpiä tuloksia. Tulosten ajatteleminen antaa samalla itseluottamusta ja vähentää kiusausta pitkällä tähtäimellä. Kyseisen strategian avulla saa palkittua itsensä helposti samalla, kun motivoi itseään parempaan kuntoon. Negatiiviset ajatukset ja huono omatunto aiheuttavat vain turhautumista ja epäonnistunutta laihduttamista.