Nainen on allerginen kengille: ”En tiedä mitä tehdä”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Työkyvyttömyyteen voi olla monia syitä. Joskus henkilö on esimerkiksi jollain tavalla sairas, minkä vuoksi hän ei pysty tekemään normaalia työviikkoa työpaikalla. Eräällä brittinaisella syy on varsin erikoinen.

Perheenäiti Tracy Kenny ei kykene olemaan lainkaan töissä, koska hänen jalkansa eivät kestä kenkiä. Allergia on niin voimakas, että jalat alkavat heti oireilla, kun nainen on pitänyt yli kymmenen minuuttia kenkiä jalassaan. Aiemmin Kenny on saanut valtiolta tukea 124.000 euron edestä, mutta nyt tuki on evätty, koska häntä pidetään työkykyisenä.

– Miten voin mennä töihin tai työhaastatteluun ilman kenkiä? En tiedä mitä tehdä. Voin pitää kenkiä vain 10 tai 15 minuuttia ennen kuin jalat menevät rakoille ja iho halkeilee. Sukat liimaantuvat kiinni, ja sandaalit eivät auta. On todella epäreilua ja stressaavaa – olen todella aidosti sairas. Sairaat ihmiset kärsivät, koska valtio haluaa enemmän rahaa, kommentoi Tracy Kenny Manchester Evening News -sivustolle.