10 varmaa merkkiä siitä, että biletyksesi menee överiksi

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Opiskelijaelämä on monelle kosteiden bileiden täyttämää aikaa, jolloin kokeillaan monenlaisia uusia asioita kavereiden yllyttämänä. Siirtymä tavalliseen perusarkeen ei välttämättä suju työelämän alkaessa aina ongelmitta.

Usein vanhat tottumukset saattavat jäädä päälle, ja silloin meno voi olla kuin Kauhea kankkunen -elokuvasta. Elite Daily -sivusto listasi 10 merkkiä, joista voit tunnistaa itsesi, mikäli alat muuttua porukan pahimmaksi bilesikailijaksi. Hyvä merkki alkoholin suurkulutuksesta on, jos huomaat vannovasi itseksesi yli viisi kertaa peräkkäin, ettet enää koskaan juo… Kulunut fraasi on paitsi valetta, myös huono merkki.

On hyvä käväistä silloin tällöin ulkona tuulettumassa. Jos kuitenkin vietät enemmän aikaa iltariennoissa kuin ehdit siivoamaan kotiasi – ja kämpän pinnat alkavat kerryttää hämähäkinverkkoja, on aika suunnata kotiin.

Kolmas merkki liiasta sekoilusta on, kun bilemyönteiset ystäväsikin alkavat puuttua tilanteeseen. He ovat pidelleet sinua pystyssä, kun olet halaillut vessanpönttöä oksennusten välillä. He tuntevat sinut ja siis tietävät, kun alat menettää otettasi elämästä. Tiedät itsekin, että jos sammut joka kerta baari-illan aikana, alkoholin käyttöä voi pohtia uudestaan. Muistin menettämisessä on tosin etunsa, koska et muista, mitä kaikkea tulitkaan tehneeksi.

Istut yksin kotona ja vatsassasi kurmottaa nälkä. Jääkaapissa näkyy valo, mutta kaapissa on pullo kossua… juot sen, eikä ole enää nälkä. Kyseinen tilanne viittaa jo rankemman asteen ongelmiin – elämäsi on kuin suoraan Juoppohullun päiväkirjasta. Harkitse AA-kerhoa.

Sekään ei ole hyvä merkki elämänhallinnasta, että kuvittelee mikroruoan laittamista kokkaamiseksi, mutta valitse ihmeessä tämä vaihtoehto edellämainitun sijaan. Bailaus tekee väsyneeksi, ja elämän hallinta voi olla jonkin ajan kuluttua rempallaan. Mikäli esimerkiksi kuntoilu, siivoaminen ja töiden tekeminen ovat sinulle lähes tuntemattomia käsitteitä, on aika kääriä hihat ja tehdä jotain asialle.

Mikäli mikään mainituista kohdista ei ole vielä herättänyt hälytyskelloja, suhteen päättyminen liikaan bilekännäilyyn on voimakas merkki siitä, että asiat ovat luisuneet käsistä. Toisen ihmisen voi olla vaikea olla vieressä, kun ihminen ei saa otetta elämästä. Vastuun ottaminen omasta elämästä vaatii aikuistumista, mutta se palkitsee itsensä moninkertaisesti. Anna kypsyydelle mahdollisuus.