Tässä ovat Hollywoodin historian timmeimmät miestähdet

Fitness Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Arnold Schwarzenegger on saanut ykköspaikan paikan Hollywoodin näyttävimpien lihaskimppujen listalla. Kuvernöörinäkin Golden Statesissa toiminut iso-Arska muistetaan edelleen hänen kunnioitettavasta urastaan kehonrakentajana.

Men’s Fitness -lehti listasi kuuluisat näyttelijät, jotka omaavat vaikuttavan fysiikan. Itävaltalaissyntyisen Schwarzeneggerin jälkeen listalla komeilee kuolematon Rocky Balboan ja John Rambon roolittaja, eli Sylvester Stallone. ”Syltty” luetaan pop-kulttuurin ihailtuimpien machomiesten joukkoon.

Kahden veteraaninäyttelijän jälkeen listalle nousee entinen NFL-pelaaja Terry Crews, joka muistetaan muun muassa komediapitoisista roolisuorituksistaan action-elokuvien lisäksi. Neljäs paikka on varattu oikeutetusti entiselle showpainija Dwayne ”The Rock” Johnsonille. Viimeksi The Rock tähditti Pain and Gain -elokuvaa.

Viidenneksi pääsee monien suosikki ja kung-fu -elokuvien mestari Bruce Lee. Miehen lihasvoimalla varustettua ketteryyttä on päästy ihailemaan useasti valkokankailla. Eikä lista ole mitään ilman kuudennella sijalla patsastelevaa paha poika Jason Stathamia. Miehen sixpack ja vakuuttava karisma riittävät monen muun lihaskimpun ohittamiseen. Hänen taakseen jää myös kierrepotkujen kuningas Chuck Norris. Vaikka hänestä on olemassa tuhansia vitsejä, on Norris kaikkea muuta kuin pilailumielellä lihaksiaan kasvattava toimintatähti.

Timmien näyttelijämiesten lista huipentuu tietysti kahdeksantena olevaan Jean-Claude Van Dammeen, jonka lihaksikasta vartaloa nähtiin eniten 80- ja 90-luvun elokuvissa. Kymmenen kärkeen pääsee myös poikabändissä kannuksensa hankkinut Mark Wahlberg. Viimeisenä lista esittelee vuonna 1959 ilmestyneen Hercules Unchained -elokuvan lihaskippu Steve Reevesin, joka on toiminut monien nykyisten sankareiden esikuvana.