Suomalaisten suosima chilikastike piinaa kaupunkilaisia: ”Silmien kirvelyä, päänsärkyä…”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuliset mausteet ja kastikkeet ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Kaikki eivät kuitenkaan tulisesta ruoasta välitä, ja nyt kalifornialaisen kaupungin asukkaat ovat tahtomattaankin joutuneet altistumaan chilin vaikutuksille.

Kuva: Sriracha
Kuva: Sriracha

Kalifornian Irwindalessa sijaitsee Huy Fong Foods -tehdas, joka valmistaa useille suomalaisillekin tulisen ruoan ystäville tutuksi tullutta Sriracha Hot Chili -kastiketta. Tämä ei ole kaikkien paikallisten mieleen, sillä tehtaalta kantautuu kaupungin asukkaiden luokse vahva mausteiden haju.

Los Angeles Times -lehden mukaan jotkut Irwindalen asukkaista kertovat chilin ja muiden mausteiden voimakkaan hajun aiheuttavan heille terveydellisiä haittoja, kuten silmien kirvelemistä, kurkkukipuja ja päänsärkyä.

Asukkaat ovatkin turvautuneet tuomioistuimen apuun, ja toivovat sen lopettavan tehtaan toiminnan. Tuomarin päätös tehtaan kohtalosta tulee selviämään kuluvan viikon aikana. Huy Fong Foods ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa medialle.