Kyyhkyset salakuljettavat sikareita Kuubasta – tältä lentomatka näyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin Belgiassa kohua aiheuttaneesta dopingkärystä, jossa kyyhkysten lentokilpailuun osallistuneita lintuja oli piristetty muun muassa särkylääkkeillä ja kokaiinilla. Kyyhkysten tiedetään suunnistavan kotiinsa jopa tuhansien kilometrien päästä.

Nyt eräs Brooklynissa asuva taiteilija Duke Riley on kouluttanut 50 kyyhkystä salakuljettamaan kuubalaisia sikareita Havannasta Yhdysvaltoihin, Floridan Key Westiin. Nyt eräs linnuista oli varustettu pienellä kameralla, joka kuvasi koko 160 kilometrin matkan.

Mother Nature Networkin mukaan taiteilijanprojektin tarkoituksena on arvostella Yhdysvaltojen toimintaa ja 51 vuotta Kuubaa koskenutta kauppasaartoa. Projektista on koostettu videoshow, jota esitetään parhaillaan New Yorkin Magnan Metz taidegalleriassa. Myös sikarit ovat näyttelyssä esillä.