Tutkijat: Pussihukka ei sittenkään vielä sukupuutossa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pussihukka, eli tasmaniantiikeri, on sukupuuttoon kuollut pussipeto, joka on saanut nimensä sen sutta ja tiikeriä muistuttavasta ulkonäöstään. Viimeinen tunnettu pussihukka kuoli eläintarhaoloissa vuonna 1936, mutta jotkut epäilevät sen elävän Australian erämaassa edelleen.

pussihukka02112013

Huhut pussihukan olemassaolosta lähtivät liikkeelle vuonna 1945, jolloin australialainen eläintieteilijä David Fleay uskoi, että hänen pyydyksessään oli ollut pussihukka. Sen jälkeen on löydetty lajin epäiltyjä jälkiä ja vuonna 1966 Australiaan perustettiin jopa valtava luonnonsuojelualue, jossa saattoi elää tätä erittäin harvinaista lajia.

Nyt brittiläiset tiedemiehet Chris Clark ja Richard Freeman ovat matkustaneet Australian syrjäkylille etsimään merkkejä tästä sukupuuttoon kuolleeksi väitetystä eläimestä. Daily Mailin mukaan samaiset herrat ovat etsineet aiemmin jättiläisanakondia Afrikassa ja Bigfootia Indonesiassa. Nyt he tahtovat löytää jälkiä koiran näköisestä, mutta tiikerin värisestä, pussihukasta.

Tällä kertaa kaksikko uskoo löytävänsä ja saavansa konkreettisia todisteita pussipedon olemassaolosta ja he luottavat useisiin amatöörihavaintoihin, joita on kertynyt vuosien varrella Tasmanian vuoristoerämaissa. Pussihukan kloonaamista on suunniteltu useasti, sillä lajista on tallessa runsaasti hyväkuntoisia DNA-näytteitä.