Naapuri paheksui lihavia lapsia – antoi karkin sijaan ällistyttävän kirjeen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Halloween-juhlaan kuuluu ympäri maailmaa perinne, jossa lapset pukeutuvat naamiaisasuihin ja käyvät naapureiden ovien takana koputtelemassa. Hyväntuuliset naapurit voivat lahjoittaa tenaville karamelleja heidän kantamiinsa astioihin.

Kaikki eivät kuitenkaan ole hyvän mielen lähettiläitä. Eräs nainen päätti nimittäin sivaltaa lihavia lapsia ja heidän vanhempiaan. Karkin jakamisen sijasta hän antoi pulleammille lapsille käteen kirjeen, jossa hän kertoi olevansa hyvin huolissaan lapsen lihomisesta. Kirjeessä naapuri painottaa vanhemman vastuuta lapsen epäterveellisten ruokailutottumusten kitkijänä.

– Hyvää Halloweenia ja ihania lomapäiviä naapureille! Ihmettelet varmasti, miksi sinun lapsesi sai tämän kirjeen. Oletko koskaan kuullut sanontaa ”Tarvitaan kylä lapsen kasvattamiseen”. Olen pettynyt Fargon kylään, aloittaa nainen kirjeessään.

– Sinun lapsesi on mielestäni kohtuullisen ylipainoinen, ja eikä hänen pitäisi kuluttaa sokeria ja herkkuja tänä Halloweenina kuten muiden lasten. Toivon, että astut esiin vanhempana ja kiellät karamellin tänä Halloweenina, etkä anna lapsesi jatkaa näitä epäterveellisiä syömistottumuksia. Kiitos.

Pohjois-Dakotan yliopiston tohtori Katie Gordonin mukaan vastaavanlainen syrjivä ja arvosteleva viesti voi aiheuttaa lapsille vakavia ongelmia tulevaisuudessa. Kirje on aiheuttanut runsaasti keskustelua verkkosivustoilla.