Talviloma kiikarissa? Nyt on paras aika varata matka

Matkailu · Terhi Piiroinen

Syyslomista on hädin tuskin selvitty, mutta monella on jo mielessä joulun ajan tai keskitalven hiihtolomat. Jotta lomareissusta saa parhaimman hyödyn irti, kannattaa suorittaa omatoiminen matka, ja sen suunnitteleminen on aloitettava nyt.

Moni suosii valmismatkapaketteja lähinnä niiden edullisuuden ja helppouden vuoksi. Myös omatoimimatkailu voi olla yllättävän halpaa ja helppoa, mikäli panostaa suunnitteluun tarpeeksi ajoissa. Mikäli joululoman tahtoo edullisesti, on halvimmat lennot jo auttamattomasti myyty, mutta talvilomalle voi saada vielä superedullisia tarjouksia.

Lentojen hintoja kannattaa seurata päivittäin, jotta matkan varaajalle muodostuisi jonkinlainen käsitys hintatasosta. Hinnat saattavat vaihdella viikonpäivien mukaan tai jopa vuorokauden aikojen myötä. Kun lennot ovat tarpeeksi edulliset, kannattaa niihin tarttua heti kiinni.

Yleisimmät loma-ajat eivät missään nimessä ole ne järkevimmät matkustuspäivät, koska tällöin joka paikka on loppuunvarattu ja jonoja täynnä. Monilla matkatoimistoilla ja varaussivustoilla on käytössään hintakalenterit, joiden avulla näkee helposti edullisimmat vaihtoehdot, Huffington Post vinkkaa.

Majoituspaikat on myös hyvä varata ajoissa. Kannattaa kuitenkin pohtia, että onko hotellin pakko olla lomaparatiisin ytimessä, jos kaupungissa on toimiva julkinen liikenne? Hieman kauempana sijaitseva hotelli saattaa joskus olla jopa puolta edullisempi, ja esimerkiksi metromatka ydinkeskustaan kestää alle kymmenen minuuttia.

Mikäli lentomatkaan kuuluu jatkoyhteys, kannattaa lennon vaihtopaikaksi valita rauhallisempi lentokenttä tai tarpeeksi vaihtoaikaa. Mikään ei raivostuta yhtä paljoa kuin jatkolennolta myöhästyminen. Sen sijaan jatkolentoa odotellessa saa ajan kulumaan helposti lentokentän ravintoloissa tai leppoisasti mobiilisovelluksien parissa.