Korvaa kallis kosmetiikka kookosöljyllä – tässä vinkit kotikäyttöön

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kookosöljyä käytetään etenkin kosmetiikan valmistamisessa, ja se on useiden eri hajusteiden, hierontaöljyjen ja muiden tuotteiden perusosa. Kookosöljy on kasviöljyä, joka säilyy pitkään härskiintymättä. Tuotteen käyttö on hyvin suosittua etenkin Intiassa.

The Stir -lehden mukaan kookosöljyllä voi korvata useita eri kosmetiikkatuotteita. Ensimmäisenä mainittakoon hiuksiin jätettävä hoitoaine. Vain teelusikallinen kookosöljyä riittää. Sitä tulee ensin hieroa käsien välissä lämpimäksi, ja levittää sitten tasaisesti kaikkialle hiuksiin. Kun hiukset käärii vielä lopuksi nutturalle tai ranskanletille siten, että öljy saa vaikuttaa rauhassa pitkään, on lopputulos entistäkin parempi.

Kylmien ilmojen tullessa moni kärsii kuivista kynsinauhoista. Etenkin polkupyörällä ajavat joutuvat rasvaamaan käsiään usein ensimmäisten pakkasten koittaessa. Kookosöljy sopii loistavasti myös kynsinauhojen hoitamiseen tai yleisesti ihon kosteuttamiseen. Kookosöljy on myös ihoystävällinen tuote meikinpoistoon. Pieni määrä vanutyynyyn riittää puhdistamaan koko kasvot.

Kookosöljy on loistava huulirasva. Etenkin huulirasvariippuvaiset ihmiset joutuvat lisäämään voidetta huulille jatkuvasti, koska perinteinen rasva itseasiassa tekee huulille usein pelkän suojaavan kalvon ilman, että hoitaisi ihoa. Kookosöljy pysyy huulissa pitkään.

Kuorintavoiteita pystyy tekemään kotona helposti tavallisista kaurahiutaleista ja vaikka jukurtista. Kookosöljyyn sekoitettu sokeri huumaa kuitenkin tuoksullaan ja sopii mainiosti ihon kuorimiseen. Kookosöljyä kannattaa testata myös partavaahtona tai muun karvanpoiston pehmittäjänä. Sen lisäksi, että kookosöljy kosteuttaa ajeltavaa aluetta, pehmentää se sopivasti ihoa terälle. Suosittelevatpa toiset kookosöljyä jopa liukasteeksi sänkytouhuihin.