Näin tiedät olevasi loman tarpeessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vaikka suurin osa työntekijöistä vietti kesällä lokoisaa lomaa auringonpaisteessa loikoillen ja rannalla rentoillen, ei kaikki kuitenkaan päässeet nauttimaan tällaisesta vapaa-ajan herkusta tippaakaan. Esimeriksi yrittäjät, opiskelijat ja vasta työnsä uudessa firmassa aloittaneet joutuvat odottamaan kesälomaansa seuraavaan vuoteen.

Moni ilman kunnon lomaa jäänyt onkin huomannut, että pieni paussi tekisi heille enemmän kuin hyvää. Viikonloput kun eivät tunnu riittävän. Huffington Post listasi nyt syitä, joista tietää olevansa loman tarpeessa. Ensinnäkin pienetkin kotityöt alkavat tuntua ylitsepääsemättömiltä, kun elimistö ei saa koskaan levättyä kunnolla. Sen lisäksi ihmisestä tulee lomatarpeessaan välinpitämätön etenkin muita ihmisiä kohtaan.

Vähiten loman tarpeessa olevaa kiinnostaa muiden ongelmat, koska omissakin asioissa tuntuu olevan tarpeeksi käsiteltävää. Työt eivät maistu ja jokainen harmaa päivä saa aikaan äärimmäisen voimattoman tunteen. Lomaa kaipaavat eivät myöskään jaksa kuunnella heidän työkavereidensa tai läheistensä juttuja loistavista reissuistaan, koska omasta on kulunut jo aikaa liiaksi saakka.

Kesäloman ohittaneet ovat myös selkeästi muita väsyneempiä ja surullisempia, eikä heidän päässään pyöri mitään muuta kuin aurinkorannat ja tuulessa huojuvat palmut. Lomasta haaveilevat saattavat kokeilla vain mielenkiinnosta päälleen kivoja rantavaatteita, joita eivät ole voineet koko kesänä pitää. Herääminen tuottaa fyysistä kipua, eikä kotona kiinnosta tehdä muuta kuin merkityksettömiä juttuja. Mikä sitten tuo nautintoa? Esimerkiksi se, että pääsee perjantaina tuntia aikaisemmin viikonlopun viettoon.