Pimeässä hohtava jäätelö – hinta 160 euroa pallolta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Maailmalla on vuosien varrella kehitetty lukuisia erikoisen makuisia jäätelöitä, ja kerroimme äskettäin täysi-ikäisille tarkoitetusta olutjäätelöstä. Nyt eräs keksijä on tehnyt pimeässä loistavan jälkiruoan.

Kuva: Lick Me I'm Delicious
Kuva: Lick Me I’m Delicious

Charlie Harry Francis sai ideansa biologista valoa tuottavista merenelävistä. Kun kiinalaiset tiedemiehet onnistuivat tuottamaan valoa hohtavaa proteiinia, sai Francis ajatuksensa tehdä pimeässä hohtavaa jäätelöä. Kalsiumin avulla aktivoituva valoproteiini loistaa vain silloin, kun jäätelöä nuolaisee.

Proteiinia käytetään luonnossa lähinnä eläinten väliseen viestintään, kuten parittelukutsuihin tai varoituksena pedoille. Esimerkiksi useat meduusat hyödyntävät kyseistä ainesosaa elimistössään. Yksi pallo pimeässä hohtavaa jäätelöä maksaa yli 160 euroa, IFLScience-sivusto uutisoi.