Tämä vuoristorata ei ole herkimmille – ainakaan ilman jarruja

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Laskettelukeskuksilla on usein hieman haastavaa keksiä turisteille kiinnostavia aktiviteetteja lumettomalle kaudelle, ja Suomessakin on nähty jo vuosikymmenten ajan erilaisia mäenlaskuun tarkoitettuja laitteita ja ratoja. Keski-Euroopassa laskettavat mäet ovat tosin suurempia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Verkossa on saavuttanut suuren suosion Itävallan Miedersissä kuvattu video, jossa nähdään miten paikalliseen laskettelukeskukseen kesäkaudeksi rakennettu ”vuoristorata” toimii.

Rinnettä kiidetään alas valtavalla nopeudella, mutta vekotin näyttää pysyvän kaikesta huolimatta tiiviisti radalla. Jarruttomana rinteen laski ja kuvasi vuoristoratoihin keskittynyt harrastaja, eli kenelle tahansa moinen aktiviteetti ei ole suositeltavaa.