Isä tulosti 3D-printterillä pojalleen proteesin – säästi tuhansia euroja

Digi · Terhi Piiroinen

3D-tulostimen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja. 3D-tulostimen saa ostettua kotiin alle tuhannella eurolla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt 12-vuotiaan Leon McCarthyn isä on tuonut pojalleen joulun etuajassa, sillä hän on tehnyt 3D-printterillä lapselleen käsiproteesin. Leonin isä oli löytänyt mallin netistä ja tulosti käden poikansa koulun tulostimella. Materiaalikustannukset olivat noin 10 dollaria, eli noin 7,5 euroa.

Proteesit saattavat maksaa useita tuhansia euroja. Poika pitää uutta robottikättään spesiaalina, IFLScience-sivusto uutisoi. Uutisiin on lähinnä noussut 3D-tulostimella tehtyjä aseita. Aseiden tulostusohjeita on ladattu internetistä satoja tuhansia kappaleita. Yhdysvaltalaiset virkamiehet suunnittelevat lakialoitetta printtiaseiden kieltämiseksi.