Lesbonainen kasvattaa Movember-viikset: ”En yritä olla mies”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Movemberin innostamana monet kaksilahkeiset kasvattavat itselleen viikset marraskuun ajaksi. Kampanjan alkuperäinen tarkoitus on kerätä varoja ja nostaa tietoisuutta miesten terveysongelmista, kuten eturauhassyövästä. Jotkut naisetkin ovat innostuneet lähtemään mukaan kampanjaan.

Yksi heistä on brittiläinen Sarah O’Neill, joka kärsii munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä. Sairauden ansiosta hänelle kasvaa oireena partakarvoja. 29-vuotias Hullissa asuva nainen on kärsinyt elämänsä aikana tilastaan. Selityksen hän sai sille vasta vuonna 2006 tehdyn diagnoosin jälkeen.

O’Neill on päättänyt osallistua vuosien häpeän jälleen Movember-kampanjaan ja antaa partansa kasvaa. Lesbonaisen kihlattu Tina tukee häntä päätöksessä. Lähipiiri on ilmaissut olevansa ylpeä Sarahista, joka uskaltaa kohdata sairautensa uudenlaisella tavalla.

– Se nolostutti minua aiemmin ja jopa veljeni kutsui minua Mac3-nimellä parranajokoneen mukaan. Lopulta minun oli hyväksyttävä, että tauti oli osa minua. Sitä ei tarvitse hävetä. Haluan ihmisten ymmärtävän, etten yritä olla mies, ja että partakarvani ovat jotain, mille en itse voi mitään, kertoi Sarah Daily Mail -lehdelle.