Prinsessa Dianan veli rahastaa – kutsuu turistit hautapaikalle

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Edesmennyt Walesin prinsessa Diana nousi äkillisen ja traagisen kuolemansa jälkeen sydänten kuningattareksi, joka murensi maailman suopeaa näkemystä brittiläisestä monarkiasta. Dianasta on valmistunut elokuva, jonka pääosaa näyttelee Naomi Watts.

Julkisuuden henkilöiden lähipiiriin saattaa pesiytyä verenimijöitä, jotka haluavat rahastaa rakkaimpiensa kohtaloilla. Dianan veli jaarli Charles Spencer on nostattanut kulmakarvoja viimeisimmällä kunnianhimoisella suunnitelmallaan. 49-vuotias mies vuokraa Dianan aiemmin asuttamaa Northamptonshiren huoneistoa turisteille yöpymispaikaksi.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä prinsessan viimeinen leposija on kyseisellä tontilla, joten hautarauhaa ei ole tiedossa. People-lehden mukaan Althorpin huoneistossa voi yöpyä kerralla 50 henkilöä 10.000 punnan viikkohinnalla. Jaarlin läheiset ovat kritisoineet bisnestä.

– Jaarli sulki Althorpin yleisöltä, koska hän ei halunnut vahingoittaa sisarensa muistoa. Hän kuitenkin tekee saman vuokraamalla huoneita. Kun ihmiset asuvat paikassa, he auttavat häntä vain tienaamaan rahaa, kommentoi prinsessan ystävä Simone Simmons lehdelle.

Prinsessa Diana oli Britannian kruununperijän Walesin prinssi Charlesin ensimmäinen puoliso ja tämän lasten Williamin ja Harryn äiti. Kihlauksestaan Charlesin kanssa vuonna 1981 aina kuolemaansa saakka nainen oli suosituin brittihovin jäsen. Hänen julkisuuskuvassaan korostui hyväntekijän rooli. Hän kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1996.