Lentokonehotelli vertaansa vailla – suihkukoneesta tehtiin luksussviitti

Matkailu · Stara.fi

Ilmailun ystävät pitävät harrastuksensa laajentamisesta mahdollisimman monille elämän osa-alueille. Tukholmassa on esimerkiksi lentokentän liepeille Boeing 747 -jumbojettiin rakennettu hotelli, joka lienee monien lentämisestä pitävien unelmakohde. Se ei ole kuitenkaan ainoa laatuaan,

Costa Ricassa sijaitsee yksi huikeimmista ilmailuaiheisista hotelleista. Siinä on vain yksi huone, mutta se sijaitsee vanhassa Boeing 727 -lentokoneessa, joka on nostettu upeisiin maisemiin puiden yläpuolelle. Yöpyminen tässä luksusmajoituksessa maksaa 250 – 300 dollaria, ja hintaan sisältyvät ikimuistoiset maisemat.

Vuonna 1965 rakennettu lentokone löytyi aikoinaan hylättynä San Josen lentokentän liepeiltä, jossa se koristi levähdyspaikkaa. Hotelliyrittäjä osti koneen 2.000 dollarilla ja maksoi sen siirtämisestä 4.000 dollaria. Lentokoneen muuttaminen hotellisviitiksi maksoi vaivaiset 24.000 dollaria.