Peter Franzén: ”Suvaitsevaisuus on aina ajankohtainen aihe”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lokakuussa sai ensi-iltansa kotimainen draamaelokuva Leijonasydän, joka pureutuu vakaviin aiheisiin uusnatseista, rasismista ja suvaitsevaisuudesta. Stara tapasi elokuvan päätähti Peter Franzénin ja tiedusteli näyttelijän mielipidettä siitä, miten ajankohtaisia elokuvan esille tuomat aiheet ovat Suomessa juuri nyt?

– Suvaitsevaisuus on aina ajankohtainen aihe. Nyt kun maailma ja Eurooppa on monellakin tasolla ristiaallokossa, kaikki ihmisyyden osa-alueet nostavat päätään. Osa on tietenkin sitä hyvää ja osa pahaa ja vastenmielistä, Peter Franzén kertoi Staralle.

– Osa ihmisistä yrittää tehdä oikeasti hyvää toisille ja toimia kansakunnan puolesta. Olla ikään kuin väkevästi jotain mieltä, mikä omasta mielestä auttaa kansakuntaa, perhettä tai lähipiiriä. Toiset omilla töillään tuhoavat sitä, mitä muut rakentavat ja tasapainottavat. Leijonasydän-elokuvan aihe on aina ajankohtainen. Pitää muistuttaa ihmisiä suvaitsevaisuudesta ja yhdessäelämisen tärkeydestä.

Franzén on ollut viime aikoina julkisuudessa esillä myös elämäntarinansa ansiosta. Hän on kertonut alkoholismin ja väkivaltaisuuden varjostamasta lapsuudestaan avoimesti Tumman veden päällä ja Samoilla silmillä -romaaneissa. Ensimmäisestä mies ohjasi elokuvan, joka on syyskuusta lähtien nähty kotimaisilla valkokankailla. Ensi vuonna hänet nähdään Hollywood-elokuvassa The Gunman.