Moskovan metrossa kyykytetään matkustajia – 30 kyykyllä metrolippu

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itsensä motivoiminen kuntoiluharrastusten pariin on joskus vaikeaa. Tulokset näkyvät omassa kehossa yleensä vasta pidempiaikaisen treenaamisen jälkeen. Mutta entäpä jos kuntoilusta olisikin myös rahallista hyötyä?

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Venäjällä on keksitty oiva keino kaunnustaa kansalaisia kisakuntoon vuonna 2014 Sotšissa järjestettäviä talviolympialaisia odotellessa. Moskovalaiselle metroasemalle on tuotu lippuautomaatti, jossa matkalipun maksun voi suorittaa rahan sijaan tekemällä 30 kyykkyä automaatissa olevan kameran edessä.

Hauskaa ja hyödyllistä keksintöä esitellään englanniksi tekstitetyllä Youtube-videolla. Videon perusteella Moskovan asukkaat tuntuvat nauttivan mahdollisuudesta maksaa matkansa liikunnan avulla. Voisikin kysyä: Koska vastaavia laitteita nähdään Helsingin metroasemilla?