Ällistyttävä jalkapallotaituri! Pojan kyvyt ihmetyttävät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Freestyle-jalkapallo, eli jalkapallon pomputtelu, on hyvää koordinaatiokykyä vaativa laji, jossa palloa pidetään ilmassa ilman käsiä. Nyt Youtubessa on julkaistu video, jolla näytetään pallolla temppuilevan pojan huikea taitoesitys.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Pomputtelun lisäksi kadulla temppuileva poika kuljettelee palloa vartaloaan pitkin ilman, että pallo putoaa maahan. Hän pitää palloaan pään ja hartioiden päällä, ja innostuu pomputtelemaan pelivälinettä jaloillaan helpon näköisesti. Hän pomputtelee palloa myös käsillään seisten ja maassa istuessaan.

Pallon pomputteleminen on yksi jalkapallon alalaji, ja sen tiimoilta on myös järjestetty maailmanmestaruuskilpailuja. Pallon ilmassa pitämisen maailmanennätystä pitää hallussa ukrainalainen Nikolai Kutsenko, joka piti palloa ilmassa 24 ja puoli tuntia vuonna 1995.