Maailman törkyisin asunto? Roskavuori saa voimaan pahoin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

TLC-televisiokanavalta Suomeenkin rantautunut Himohamstraajat -televisio-ohjelma esittelee kotiinsa pian elävältä hautautuvia ihmisiä, jotka eivät yksinkertaisesti hallitse roskan ja tavaran keräämisen lopettamista.

Nyt eräässä jaksossa esitellään ehkä kaikkien aikojen törkyisin asunto, sillä siellä on roskia vähintään metrin korkeudella lattiasta. Siivousryhmä on kutsuttu apuun aasialaissyntyisen naisen kotiin. Nainen esittelee ennakkovideolla esimerkiksi asuntonsa keittiötä, jota hän kuvailee kotinsa lempipaikaksi. Hän kertoo leipovansa ja tekevänsä mielellään ruokaa. Hän esittelee katsojille suosikkiruoanlaittovälineitään, joita ei kuitenkaan ole käytetty vuosikausiin.

Keittiö on mustan töhnän, rotan ulosteen ja lian peitossa. Vedentulo on katkaistu terveysriskin takia. Vaikka nainen vakuuttelee videolla valmistavansa ystäville ja perheelle unelmaillallisia, ei tässä keittiössä synny takuulla muuta kuin varmoja ruokamyrkytyksiä. Nainen kertoo säästävänsä rahaa keittiön uudelleenremontointiin, ja sillä aikaa hän joutuu kiipeilemään roska- ja tavarakasojen päällä päästäkseen huoneesta toiseen.