Tässäkö syömisen tulevaisuus? Ihan heti ei uskaltaisi kokeilla

Digi Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monet ovat kiinnostuneet viime aikoina terveistä elämäntavoista ja siihen liittyvät myös niin sanotut superfoodit, joissa on erityisen paljon ihmiselle tärkeitä ravinteita. Yksi suositeltu ruoka on mikroskooppinen AFA-levä, eli algae.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jos joku kokee haarukalla ja veitsellä syömisen liian tylsäksi, nyt on kehitelty uudenlainen ja erittäin oudolta näyttävä ratkaisu tähän ongelmaan. Taiteilijat Michael Burton ja Michiko Nikita loivat kypärän, jonka avulla ihminen voi kasvattaa ja syödä AFA-levää.

Levä kasvaa kypärän pienissä putkissä, joihin henkilö voi hengitellä ja siten edistää hiilidioksidipäästöillään levän kasvua. Myös auringonvalossa oleskelu saa levän kukoistamaan. Välillä sitä voi myös nautiskella. Ilmeisesti levä ei välttämättä maistu hyvältä, mutta ruokailutilanne voi olla jo itsessään elämys, koska kypärä on revitty kuin suoraan sci-fi-elokuvasta.