Tuhoisa lento-onnettomuus Venäjällä – järkyttävä näky videolle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Internetissä levisi aikaisemmin tänä vuonna video, jossa National Airlines -yhtiön Boeing 747-400 -rahtikone syöksyy maahan Afganistanissa. Nyt huomiota on herättänyt puolestaan Venäjällä videolle tallentunut tuhoisa lento-onnettomuus.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Onnettomuus tapahtui sunnuntaina 17. marraskuuta, kun Boeing 737 -matkustajakone törmäsi maahan Kazanin kaupungissa, joka sijaitsee noin 800 kilometriä itään Moskovasta. Turma tapahtui koneen yrittäessä laskeutua paikalliselle lentokentälle. Videokuvasta ilmenee, että kone syöksyy suoraan maahan nokka edellä.

Kaikki koneen 50 matkustajaa menehtyivät välittömästi. Kuolleiden joukossa oli Tatarstanin maakuntajohtajan Rustam Minnikhanovin poika. Kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n mukaan Venäjä on tuhoisimpien lento-onnettomuuksien tilastojen kärjessä.