16 miljoonan lottovoitto jäämässä lunastamatta

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lottovoitto lienee jokaisen suomalaisen haavelistan kärkipäässä. Jättipotteja odotetaan aina jännityksellä ja monien sydämessä kipinöi lauantai-iltaisin toive siitä, joko potti osuu kohdalle. Monella on myös valmiit suunnitelmat mielessä, mitä voittorahoilla tekisi.

Suomessa lottovoittojen lunastamisen tulee tapahtua vuoden sisällä voittamisesta. Lunastamattomia voittoja kertyy vuosittain useamman miljoonan edestä, ja summa koostuu yleensä useasta pienemmästä voitosta. Yhdysvalloissa myytävän powerball-lottokupongin mahdolliset voitot voi lunastaa kymmenen vuoden aikana.

Nyt floridalainen lähikauppa etsii kuumeisesti vuonna 2003 heiltä ostetun lottokupongin voittajaa. 16 miljoonan dollarin voittosummaa ei nimittäin ole lunastettu vieläkään, ja kuponki vanhenee tämän viikon torstaina. Powerball-lottoa voi pelata Yhdysvalloissa 43 osavaltiossa. Toisinaan Powerball-lotosta voi voittaa jopa satoja miljoonia.