Koirille lanseerattiin oma älykkyystesti

Lifestyle · Stara.fi

Suurin osa koiranomistajista lienee vuorenvarmoja siitä, että juuri heidän lemmikkinsä on keskimääräistä älykkäämpi yksilö. Tähän saakka on ollut melko vaikea osoittaa kuinka fiksu se oma nelijalkainen onkaan. Jatkossa se on kuitenkin mahdollista Dognition-uutuustuotteella.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Kahden amerikkalaisen tiedemiehen kehittämä älykkyystesti maksaa 39 dollaria kerralta tai 60 kestotilauksena dollaria vuodessa. Testissä koiran tulee suorittaa 19 eri peliä, joissa arvioidaan koiran taitoja, kuten kommunikointia, muistia ja empatiaa.

Testin tärkein osuus kestää 80 minuuttia, jonka jälkeen koiralle määritellään persoonallisuustyyppi. Yleisin persoonallisuustyypeistä on Protodog, jonka saa 18 prosenttia osallistujista. Testin kehitti Brian Hare yhdessä vaimonsa Vanessa Woodsin kanssa. Hare on koiriin erikoistuneen yliopiston perustaja.