Kaverusten pelisessio kirjaimellisesti liekeissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilman tulta ihminen olisi tuskin kehittynyt nykyiseen muotoonsa neanderthalinihmisajoista. Tulen hallinta oli oikeastaan historian suurin edistysaskel, sillä se mahdollisti ruoan valmistamisen ja asuinpaikkojen lämmittämisen täysin uudella tavalla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTubeTulen käyttö yleistyi noin 300 – 400 tuhatta vuotta sitten. Sen sijaan Jenga-palikkapeli, jota kutsutaan Suomessa myös nimellä Huojuva torni, tuli tavaramerkiksi vuonna 1983 Lontoossa. Alun perin Ghanasta kotoisin olevassa pelissä on ideana poistaa palikkarakennelmasta osia ilman, että torni kaatuisi.

YouTubessa on video, jolla näytetään ryhmä, joka on päättänyt yhdistää tulen ja pelin keskenään. Toisin sanoen älypäät yrittävät poistaa palavia palikoita tornista, ja pudottaa sen jälkeen liekehtivän osan takaisin tornin päälle. Nerokasta tai ei, harva lähtisi samanlaiseen touhuun mukaan. Tuli nimittäin tuppaa polttamaan.