Pikkujoulut uskottomuuden kulta-aikaa – näin moni aikoo pettää

Lifestyle · Stara.fi

Pikkujoulukausi liitetään usein petollisuus. Varatuille tarkoitetun treffisivusto Victoria Milanin tutkimus osoitti, että pikkujoulut saavat monet pettämään. Palveluun rekisteröityneet suhtautuvat jo valmiiksi uskottomuuteen suosiollisesti, ja heistä 53,2 prosenttia aikoi olla uskoton pikkujouluissa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös ovatko vastaajat pettäneet aiemmin pikkujouluissa ja miksi. Vastanneita miehistä 16,6 prosenttia kertoi pettäneensä kerran ja 27,5 prosenttia useasti edellisten pikkujoulujen aikaan. Naisvastaajista yksittäiskertoja ilmoitti olleen 18,9 prosenttia ja useampia kertoja 16,0 prosenttia.

Alkoholin herättämä halu nimettiin naisten keskuudessa tyypillisimmäksi syyksi pikkujouluissa pettämiseen. Miehillä tyypillisimmät syyt jakautuivat tasaisesti hyvän tilaisuuden ja toisen osapuolen tekemän ehdotuksen kesken.

Työkaverit eivät lukeudu pikkujoulujen otollisimpiin pettämiskumppaneihin. Aikaisemmin pikkujouluissa pettäneistä miehistä peräti 61,1 prosenttia ja naisista jopa 67,9 prosenttia ilmoitti, ettei toisena osapuolena ollut oma työkaveri, vaan joku muu henkilö. Pettämiskumppaneista 64,9 prosenttia oli niin ikään parisuhteessa olevia.