Jalkapallostadion kuin valtava vagina – mitä arkkitehdillä oli mielessä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korkeat ja suureelliset rakennukset kuten pivenpiirtäjät nähdään toisinaan eräänlaisina fallossymboileina. Qatarin valtiossa rakenteilla oleva urheilustadioni on kuitenkin poikkeus. Sen muoto muistuttaa nimittäin ylhäältä päin katsottuna naisen sukupuolielimiä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Qatarissa järjestetään vuonna 2022 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut, jota varten maahan ollaan rakentamassa yhdeksää uutta urheilustadionia. Yksi areenoista, Al-Wakrahin stadioni on kuitenkin herättänyt vaginaalisen muotonsa vuoksi laajaa huomiota internet-käyttäjien keskuudessa.

– Urheiluareenasta tuli nopeasti nettihitti: Sen kiiltävä pinkki sävy, häpyhuulia muistuttavat sivut ja laaja avoin keskiosio ovat johtaneet siihen että viattomaksi tarkoitettu, perinteisten paikallisten dhow-purjealusten muotoiluun perustuva rakennus yksinkertaisesti haki ongelmia, The Guardian -lehti kirjoitti.

Hämmentävä yhdennäköisyys rakenteilla olevan jalkapallostadionin ja naisten genitaalialueiden välillä lienee kuitenkin pitkälti sattumaa. Qatar tunnetaan varsin vanhoillisena maana etenkin sukupuoliarvoihin ja seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa.