Maailman upein uimaranta? Jättiaallot halkovat ilmaa laguunin yllä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Merenrantojen tuntumassa käytetään yleensä niin sanottuja aallonmurtajia, jotta vesimassat eivät iskeytyisi niin suurella voimalla rannalle. YouTubessa on julkaistu runsaasti upeita aaltovideoita, mutta nyt julkisuuteen on noussut kaiketi yksi vaikuttavimmista kautta aikojen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Videolla nähdään Puerto Ricossa sijaisteva ranta, jolla on kalliorykelmän ja rantahiekan rajaama laguuni. Suuri kiviseinä estää meren aaltoja iskeytymästä hietikolle, ja uimarit saavat polskutella auringon alla kuin paratiisissa. Eräs rantanautiskelija onnistui taltioimaan jättiaallot, jotka iskeytyivät jopa kallioiden yli.

Ensin aallot vilkkuivat vain vaahtopäinä kallioiden takana ja ihmiset jatkoivat uimista normaalisti. Vähitellen vesimassat suurenivat ja lopulta kallioiden yli iskeytyi järisyttävän kokoinen aalto, jolloin ihmiset juoksivat vedestä pois.