Uskoisitko näitä kierrätyspulloiksi? Suomalaisyhtiö tekee näyttäviä käyttöesineitä

Lifestyle · Stara.fi

Lasin kierrätys on ollut Suomessa jo vuosikymmeniä erittäin tasokasta, ja lähes kaikki lasi kierrätetään tavalla tai toisella. Osa päätyy uudelleen juomapulloiksi, mutta osasta tehdään myös esimerkiksi teollisuudelle vaahtolasia harkkoihin ja kevytbetoniin. Tai sitten tyylikkäitä käyttöesineitä.

Stara bongasi Kädentaidot-messuilta kotimaisen Lasistudio Jan Torstenssonin, joka tekee vanhoista tutuista lasipulloista uusia käyttöesineitä siten, että esineisiin jää yhä jäljelle pullomaisia piirteitä pohjaa myöden.

Ruskeista ja vihreistä olutpulloista on aikoinaan kehitetty HIK!-juomalasisarja, kun käytetyt shampanja- ja kuohuviinipullot saavat puolestaan uuden elämän tyylikkäinä Manu-kukkamaljakoina. Vuonna 2004 perustettu Lasistudio Jan Torstensson palkittiin vuonna 2009 Satakunnan INNOSUOMI-palkinnon.