Vuoden huikein ulkomainos pystytettiin Lontooseen – vangitsee katseen takuulla

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Ulkomainonnan rintamalla on tapahtunut viime vuosina jonkin verran kehitystä, kun digitaaliset näytöt ovat vallanneet alaa perinteisiltä paperisilta mainosjulisteilta. Vielä näiden diginäyttöjen mahdollisuuksia ei ole kuitenkaan hyödynnetty parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kehitys näyttää hyvältä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Lontoon ydinkeskustaan Piccadilly Circusille on nyt nimittäin rakennettu poikkeuksellisen nerokas British Airwaysin mainostaulu, joka toimii upeasti yhteen mainoksen yläpuolella lentävien oikeiden lentokoneiden kanssa.

Mainostaulussa pikkupoika istuu maassa, mutta aina British Airwaysin lentokoneen noustessa poika alkaa seurata konetta ja kävelee koneen mukana ulos kuvasta. Kaiken lisäksi mainostaulu kertoo mistä tai minne juuri kyseinen lento on matkalla.

British Airways kertoo verkkosivuillaan, että pikkupoikaa liikuttava animaatio toimii yhdessä lentokentän julkisten lähtötietojen kanssa, eli järjestelmä saa tiedon koneen lähdöstä verkon kautta, ja tietokone ajastaa pikkupojan nousemaan juuri oikealla hetkellä aidon lentokoneen lentäessä mainoksen päällä.