Olisitko uskonut? Ihminen on tehokkaimmillaan maanantaina kello 10.01

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni lihminen on tutun sarjakuvakissa Karvisen kanssa samaa mieltä siitä, että maanantaipäivät tulisi poistaa maailmankaikkeudesta. Yleensä viikon alussa podetaan ahdistusta, koska juuri kun on tottunut viikonloppuna vietettyyn vapaa-aikaan ja myöhäisiin aamuihin, joutuukin taas heräämään aikaisin töihin.

Tuore tutkimus osoittaa, että ihmiset ovat kaikkein tehokkaimillaan maanantaiaamuna kello 10:01. Sen sijaan kaikkein vähiten valppautta on tiistaina neljän maissa iltapäivällä. Tutkijoiden mielestä tekemättömät hommat on hyvä varata juurikin maanantaipäivälle. Roikkumassa olleiden työtehtävien loppuun saattaminen antaa hyvää potkua loppuviikolle, ja tällöin voi helpommin keskittyä muihin kuin rästihommiin.

Maanantai on siis oiva päivä esimerkiksi kahvimukin tiskaamiseen ja eväsrasioiden kotiin viemiseen, mikäli nämä pikkuhommat ovat roikkuneet tehtävälistalla jo kauan. 56 prosenttia vastanneista kertoi laativansa tehtävälistoja itselleen myös kotona. Kun listalla olevat tehtävät suorittaa nopealla aikataululla, pysyy touhukas vire päällä pidempään. Kyselyn teetti Microsoft Office ja tulokset julkaisi Daily Mail.