Tässäkö on maailman nopein tiskaaja?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Astianpesukoneet tuovat helpotusta perheen arkeen tekemällä ikävän kotityön ihmisten puolesta. Ensimmäinen astianpesukone patentointiin jo vuonna 1850, mutta nykyaikainen astianpesukone eroaa ensimmäisestä mallista huomattavasti.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Mikäli astiansa tahtoo nopeammin puhtaaksi, kannattaa tiskausurakka suorittaa vanhanaikaisesti käsin harjaamalla. Silti nopeinkaan tiskari ei pysty samanlaiseen tahtiin kuin eräs YouTube-videolla esiintyvä keittiötyöntekijä. Mies nimittäin näyttää tiskaavan 50 lautasta kymmenessä sekunnissa.

Ensimmäiset maininnat astianpesukoneista tehtiin jo 1800-luvun loppupuolella, kun yhdysvaltalinen keksijä Joel Houghton haki patenttia puiselle automaattipesurille. Nykyisin 75 prosenttia kotitalouksista omistaa astianpesukoneen. Videolla olevassa keittiössä konetta ei kuitenkaan tarvita, sillä mies suorittaa astioiden putsausoperaation ällistyttävällä nopeudella.