HSL Ylelle: ”Vessa-asiat hoidetaan ennen junamatkaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradio raportoi tänään tapauksesta, jossa junassa tehty vessakäynti tuli maksamaan matkustajalle 80 euroa, kun konduktööri sattui kävelemään miehen ohi tämän ollessa vessassa. Myöhemmin perässä tuli tarkastaja, joka sakotti matkustajaa, koska tämän lippua ei ollut leimattu.

Sakko tuli, vaikka matkustajan vieressä istuneet vakuuttivat tarkastajalle miehen olleen vessassa konduktöörin kierroksen aikana. Junien yllätystarkastuksista vastaava Helsingin seudun liikenteen tarkastusyksikön päällikkö Jaakko Heinilä kommentoi tapausta tänään Yleisradiolle odottamattomalla tavalla.

– On toivottavaa, että vessa-asiat hoidetaan ennen junamatkaa. Mutta eihän sille mitään voi, jos hätä tulee ja vessaanhan on silloin mentävä, Heinilä totesi Yleisradiolle.

Kommentti on aiheuttanut tänään vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa, jossa Heinilän kommentista on tehty pilaa monin tavoin. Vessa-aihe olisi herkullinen jo yksistään, mutta nyt siihen on liitetty sekä sakkomaksuun että junien myöhästelyihin liittyviä ilkeitäkin kommentteja.