Ällistyttävä näky jäällä – eläkeläinen todisti omituista luonnonilmiötä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikku Kakkosen lopputunnarin jälkeen esitettävä Varokaa heikkoa jäätä -video on jälleen ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä ilmojen kylmetessä myös vesistöjen pinnat jäätyvät, mutta ne eivät suinkaan kannattele kulkijaansa vielä.

Nyt Associated Press -uutistoimisto on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jolla näytetään eläkkeellä olevan insinööri George Koegeringin kuvaamaa videomateriaalia omituisesta jääilmiöstä. Video on kuvattu Sheyenne-joella Pohjois-Dakotassa.

Videolla näytetään jännittävästi joessa pyörivä kiekko, joka on jäätä, mutta näyttää muodoltaan täydelliseltä ympyrältä. Asiantuntijoiden mukaan ilmiö johtuu veden ja ilman lämpötilaerosta ja joessa olleesta pyörteestä. Jäälevy on kuin talvinen karuselli, jonka halkaisija on kuvaajan mukaan ainakin 15 metriä.