Satumainen näky! Kuumailmapallot täyttivät taivaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuumailmapallot ovat kiehtoneet ihmisiä niiden keksimisestä lähtien. Ensimmäinen kuumailmapallolento tehtiin Pariisissa marraskuussa 230 vuotta sitten. Yhdysvaltojen Uudessa-Meksikossa järjestetään vuosittain lentäville palloille ihan oma tapahtuma.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Roadtrippers.com-sivusto on julkaissut YouTube-kanavallaan huikean timelapse-tekniikalla toteutetun videon, jolla esitellään tämän vuoden kuumailmapallofestivaalien näkymiä. Yhdeksän päivää kestäneeseen tapahtumaan osallistui 700 kuumailmapalloa.

Propaanin avulla lentävät pallot täyttivät Albuquerquen taivaan nyt 42. kerran. Kuumailmapallot nousivat taivaalle neljän aikaan aamuyöstä, ja videolla näytetään kuinka upealta värikkäiden pallojen täyttämä taivas näyttää nousevan auringon kajoa vasten.