Maa nielaisi kokoisen lammen sisäänsä – vain tämä jäi jäljelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme tänä vuonna kertoneet muutaman kuukauden välein ympäri maailmaa maahan ilmestyneistä aukoista, jotka ovat nielleet kaiken sisäänsä. Aukkoja on tänä vuonna ilmestynyt muun muassa Yhdysvalloissa ja Meksikossa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Viimeisin tapaus sattui Bosniassa, jossa maa nielaisi sisäänsä kylän keskellä olleen lammen. Associated Pressin julkaisema uutisvideo näyttää, kuinka lammen paikalla on enää valtava aukko ja paikalliset ihmiset ovat uskaltautuneet ihmettelemään vajoamaa.

Maahan ilmestyneitä reikiä kutsutaan doliineiksi, ja ne saattavat olla halkaisijaltaan muutamasta metristä peräti satoihin metreihin. Kerroimme taannoin esimerkiksi suolle ilmestyneestä aukosta, joka nielaisi sisäänsä kaikki ympärillä olleet puut. Vuonna 2007 Guatemalaan ilmestyi 100 metriä syvä vajoama, joka imaisi itseensä useita taloja ja tappoi kolme ihmistä.