Retkeilijä löysi metsän oman trampoliinin – miten tämä on mahdollista?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metsässä samoilevat ihmiset pääsevät nauttimaan luonnon tarjoamasta hengenravinnosta samalla, kun saavat kurkistella luontoäidin helmoihin. Nyt eräs kanadalainen retkeilijä kummastelee Quebecin metsästä löytämäänsä joustavaa maaperää.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Metsämaa kannattelee kerrallaan useampaakin henkilöä ja se eroaa tavallisesta maastosta siinä, että maankamara joustaa trampoliinin tavoin. Retkeilijöiden kuvaama video on levinnyt nopeasti ympäri verkkoa, ja asiantuntijat ovat ilmiöstä montaa mieltä.

Joidenkin mukaan kyseessä on puun juuriston muodostama maaperä, jonne on jäänyt ilmarakoja, kun taas toiset uskovat, että maan pintakerroksen alla on joustavaa turvetta. Daily Mailin tavoittama asiantuntija sen sijaan arvelee, että pintakerroksen alle on muodostunut onkaloita metsän lahonneista oksista, lehdistä ja sienirihmastoista. Harva kuitenkaan uskoo videon olevan lavastettu.