Salama iski miehen autoon – videokamera tallensi rajun iskun

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ukkonen on sääilmiö, joka jakaa mielipiteitä. Joku voi pitää taivaita repivän myrskyn ääniä ja salamoiden leikkiä lumoavana luonnonnäytelmänä, joillekin se on taas yhtä helvettiä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Australialainen Wayne Lennan rentoutui autossaan meren rannalla Newcastlessa, kun ukkonen iski yllättäen kohdalle. Mies ei ehtinyt montaakaan asiaa tuumia – salama iski niin nopeasti hänen autoonsa ja tuhosi sen kokonaan. Auto sinkoutui salamaniskun voimasta ilmaan, mutta kuin ihmeen kaupalla sisällä istuvalle miehelle ei tullut vammoja.

Surffaaja Luke Flanders tallensi tapahtuman Uudessa Etelä-Walesissa videolle, joka julkaistiin YouTube-palvelussa. Miehen oli alunperin tarkoitus ottaa kuvia myrskystä Instagram-tililleen, mutta käänsikin kameran videoasetukselle ja alkoi kuvata. Käänne yllätti hänet.

– Olin kuvannut noin 30 sekuntia, ja sitten kuului BANG! Salama iski autoon noin 30 tai 40 metrin päässä minusta. Oransseja kipinöitä lenteli joka puolelle, kommentoi Flanders tilannetta Sydney Morning Herald -lehdelle.