Takapuolta kerrakseen! Parhaat pepunpyörittäjät kilpailivat mestaruudesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Twerkkaus tarkoittaa tanssiliikettä, joka tapahtuu heiluttamalla takapuolta kyykkyasennossa ylös- ja alaspäin. Alun perin hiphop-kulttuurissa syntynyt liike on nostanut viime vuosina suosiotaan esimerkiksi musiikkivideoiden ansiosta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt brittiläiset pepunpyörittäjät kilpailivat siitä, kenen takapuoli twerkkaa parhaiten. UK Twerking Championships kilpailtiin viime viikolla Lontoossa ja YouTubeen on julkaistu kisan videosatoa. Videolla nähdään kilpailun kohokohtia, ja upeasti pyöriviä takamuksia. Kilpailu oli historian ensimmäinen.

Twerking on tullut tunnetuksi esimerkiksi poptähti Miley Cyrusin kohutun MTV Video Music Awards -esiintymisen myötä. Termi twerking, eli twerkkaus, pääsi taannoin myös arvostettuun Oxford English Dictionaryyn. Tanssiliike on tunnettu hiphop-kulttuurissa jo 20 vuoden ajan.