Fiksu koira auttaa isäntäväkeä puutöissä – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koirat sopivat hyvin erilaisiin pelastus- ja palvelutehtäviin niiden avuliaan ja kuuliaisen luonteen ansiosta. Toiset koiranomistajat saattavat opettaa karvaturreilleen erityistaitoja, jotka helpottavat ihmisen jokapäiväistä elämää.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Yleisin temppu lienee sanomalehden noutaminen. Nyt YouTubessa niittää suosiota video, jolla nähdään auliisti isäntäväkeään auttava koira. Nelitassu nimittäin hakee kiltisti puita sisälle kantamalla suuria halkoja suussaan. Koira tekee työtään tavalla, joka kertoo sen auttaneen samassa hommassa monta kertaa aiemminkin.

Omistajan ei tarvitse edes antaa puuta erikseen koiran suuhun, vaan se osaa oma-aloitteisesti noukkia halon maasta ja viedä sen sisälle omalle paikalle. Koiria voi opettaa myös avaamaan ovia tai tuomaan vaikkapa oluen isännälleen. Jotkut koirat osaavat jopa toimia omistajansa herätyskellona.