Rantaan ajautunut valas räjähti Färsaarilla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

YouTuben kätköistä saattaa silloin tällöin löytyä videoita, jotka aiheuttavat katsojassa voimakkaita vatsanmuljahduksia. Eräs kameramies onnistui tallentamaan videolle kuolleen kaskelotin viimeisen tervehdyksen.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä valaan mädäntyvä ruumis räjähti sisällä muhivien kaasujen ansiosta. Näky videolla kuuluu niihin silmäyksiin, joita on vaikea unohtaa katsomisen jälkeen. Videolla näkyvän kalastajan oli määrä leikata valaan keho auki nimenomaan räjähdysvaaran takia.

Hän osui kuitenkin vahingossa kaasutaskuun, ja sisälmykset tulivat voimalla ulos. Mies juoksi karkuun ja välttyi sotkemasta itseään verimössöön. Rannalle ajautuneista mädäntyvistä merieläimistä on uutisoitu ennenkin. Videolla näkyvä Tanskan Färsaarilta ikuistettu valas kuoli luonnollisista syistä johtuen.