Mies haki taidekouluihin miljoonien arvoisilla teoksilla – ei hyväksytty

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokaista korkeakoulujen hylkäämää nälkätaiteilijaa lohduttanee tieto siitä, ettei kaikkia alan mestareitakaan ole hyväksytty opiskelemaan taidekouluihin. Yksi tämänkaltaisista taiteilijoista on vuonna 1935 menehtynyt venäläinen Kazimir Malevich, jonka töistä tuli myöhemmin miljoonien eurojen arvoisia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Michael Mikrivaz -niminen mies on päättänyt kokeilla, kävisikö Kazimir Malevichille yhtä huonosti, mikäli tämä olisi hakenut taidekouluihin opiskelemaan nykyään. Mies täytti portfolionsa Kazimir Malevichin arvokkaiden töiden jäljennöksillä ja haki niiden avulla alan oppilaitoksiin.

Mikrivaz kuvasi tilanteet piilokameratyyliin ja jakoi koosteen videoista Youtubessa. Porfoliossa olevat työt keräävät hakutilanteissa rynsaasti kehuja, mutta silti taidekoulujen ovet eivät auenneet hänelle.

Tapauksen koulujen puolustukseksi täytyy kuitenkin muistaa oikean Kazimir Malevichin työskenteli viime vuosisadan alussa, jolloin hänen edustamansa tyyli oli vielä tuoretta. Kuten useat Youtube-kommentoijat ovat huomioineet, videolla esiintyvät taideopettajat todennäköisesti pitävät Michael Mikrivazia lähinnä Malevichin tyylin matkijana, jonka taiteesta puuttuu oma kädenjälki.